Täyden palvelun Crossfit-sali Porvoossa

Crossfit -

Me against Myself

CrossFit

Mitä on CrossFit?

CrossFit on harjoitusohjelma, jota voidaan lyhyesti kuvata lauseella: ”koko ajan muuttuvaa, kovalla teholla toteutettua, toiminnallista liikettä. Toiminnallisella liikkeellä tarkoitetaan liikettä, jossa käytetään useita niveliä ja ne ovat sovellettavissa jokapäiväiseen elämään.

CrossFit harjoittelussa yhdistetään painonnostosta ja voimistelusta tuttuja liikkeitä, kuten kyykky, leuanveto, punnerrus, voimaveto, käsinseisontapunnerrus, tempaus, maastaveto, rinnalleveto ja erilaiset työnnöt, sekä aerobiset harjoitteet kuten juoksu ja soutu.

CrossFit harjoitukset perustuvat skaalattavuuteen. Huippu-urheilijan ja isoäidin fyysiset tarpeet eroavat vain tasoltaan, eivät tyypiltään. Toinen hakee fyysistä ylivoimaa ja toinen fyysistä toimintakykyä. Harjoituksissa skaalataan vastusta ja intensiteettiä ohjelman pysyessä samana.

CrossFitin tavoitteena on tehdä sinusta terve, vahva ja hyväkuntoinen lähtötasosta riippumatta. Ollaksesi kaikkea tätä, sinun tulee harjoitella kaikkia fyysisen toimintakyvyn kymmentä osa-aluetta:

– hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys
– lihaskestävyys
– voima
– liikkuvuus
– räjähtävyys
– nopeus
– koordinaatio
– ketteryys
– tasapaino
– tarkkuus

Tehokkaat harjoitukset varmistavat huippukuntoon pääsemisen.

Kokemuksia CrossFit -harjoittelusta.

Olen harrastanut Crossfitiä kohta seitsemän vuotta. Siskoni aikoinaan pitkään houkutteli minua mukaan. Olin juuri täyttänyt 50 osallistuessani tutustumistuntiin ja tiesin heti, että tämä on minun juttuni ja ilmoittauduin seuraavaan on ramp kurssiin!

Koko ikäni olen liikkunut monipuolisesti ja käynyt erilaisilla jumppatunneilla, mutta suoranaista lihas- tai voimaharjoittelua en ollut harrastanut. Kuntosalien koneet ja laitteet eivät kiinnostaneet yhtään. Tuskin olin ikinä edes koskenut levytankoon..😅

Crossfit tarjoaa haasteita, se on monipuolista ja vaihtelevaa. Minulle on tärkeätä, että opetellaan oikea tekniikka. Sari ja Ville valvovat, että liikkeet tehdään oikein ja katsovat, että jokainen löytää oikeat skaalaukset ja tekee omalla tasollaan. Aina löytyy vaihtoehtoisia liikkeitä tai voi skaalata painoissa tai toistoissa.

Crossfit harjoittelussa on helppo seurata omaa kehitystään ja vaikka en juuri aseta mitään selkeitä tavoitteita itselleni, niin on kiva kun huomata, että jaksaa nostaa vähän enemmän tai tehdä muutaman toiston lisää. Edistystä tapahtuu pienin askelin, mutta minulla ei ole kiirettä.
Minulle crossfit treenit antavat elintärkeätä hyvinvointia, jaksamista ja iloa. Salilla unohtuu varmasti työasiat tai muut huolenaiheet. Crossfit sopii kaikenikäisille, täällä kannustetaan ja tsempataan toinen toisiamme ja treeneistä lähtee aina tyytyväisin mielin. -Helen

Olen Minna ja löysin tän lajin n.10 vuotta sitten. Tultiin tyttären kanssa alkeiskurssille ja molemmat oltiin sitä mieltä, että no “emmä usko et tää on mun juttu” mut käydään nyt kurssi….ni avot. Molemmat hurahdettiin saman tien lajiin ja molemmat käydään yhtä ahkeraan, eli se oli ns. rakkautta ensi kokeilemalla.

Täällä on ihan paras yhteisö, ihmiset ihan parhaita ja monista tullut hyviä ystäviä. Ja jos suoraan sanottuna joskus on huono päivä, niin täällä saa parhaan lääkkeen siihenkin. Terapiapaikka! Ja just parasta on kun on huomannut miten voi vielä vähän vanhempanakin suorittaa liikkeitä ja treenejä aika kovaa. Muutaman master kisankin kokeillut, mutta se siitä sitten.

Koko ikäni myös kokeillut melkein kaikkia lajeja mutta Crossfit vaan vei voiton. Vahva suositus kaikille ja siis ihan kaikille! -Minna K

Crossfit on monipuolinen harjoittelumuoto, jossa kaikki voivat kokea onnistumisia ja kehittyä. Very
Black Cornerissa oikeat tekniikat opetetaan huolellisesti, jotta harjoittelu on turvallista ja tehokasta.

Valmentajat huomioivat kunkin liikkujan yksilölliset tarpeet ja mahdolliset rajoitteet. Ryhmänä teemme kaikki samaa treeniä, kukin omalla tasollaan.
Minä olen käynyt VBC:ssä nyt kuuden vuoden ajan ja joka kerta olen saanut onnistumisen elämyksiä. Uskon, että juuri säännöllisen Crossfitin harjoittelun ansiosta olen pysynyt terveenä ja voin hyvin. -Perttu

Aloitin Crossfit -harrastuksen nelisen vuotta sitten ajatuksella, että haluan urheilun ja liikunnan ilon takaisin arkeeni ja samalla kokeilla jotakin uutta. Vahvasti keski-ikäisenä nuoruusvuosien kilpaurheilu oli enää kaukainen muisto ja lapsiperheen, toisinaan kaoottinen arki oli hukuttanut alleen lähes kaiken muun, mukaan lukien aktiivisen liikunnan. Näin vain oli kohdallani päässyt käymään. Halusin muuttaa tilanteen ja tuntea liikkumisen ilon jälleen.

Löysin tieni Crossfit Porvoon salille ja alkeiskurssille. Siitä se sitten lähti, kärpänen puraisi ja enää en osaa, enkä halua olla ilman. Juuri tällä salilla ja näiden ihmisten kanssa tunnen olevani osa ”porukkaa”. Voin olla täysin oma itseni ja mikä parasta, minua kannustetaan olemaan minä ja saavuttamaan omia tavoitteitani. Saan harjoitteluuni ammattitaitoista ohjausta, kannustusta, tarpeen tullen lohdutusta, apua ja neuvoja kiputilojen hoitamiseen ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunteen, jota ei tänä korona-aikana voi liikaa korostaa. Toisin sanoen Crossfit on antanut minulle paljon; sain liikunnan jälleen osaksi arkeani ja joka auttaa minua jaksamaan muussa arjessa.

Olen saanut tutustua uusiin ihmisiin ja oppinut asioita, joita en vielä neljä vuotta sitten olisi voinut kuvitella. Haluankin kannustaa kaikkia tulemaan rohkein mielin mukaan, takaan, että tämä on varmasti parasta mitä sinulle on vähään aikaan tapahtunut. -Minna V

Aloitin CrossFit:in sattumalta melko tarkalleen kolme vuotta sitten. Vakio ryhmäliikuntatuntini oli peruttu ja päätin nopealla googletuksella mennä testaamaan CrossFit Porvoon kokeilutuntia. Sali oli pimeänä ja koputuksiin ei vastattu. Mietin jo hetken, että olen erehtynyt ajasta, mutta päätin soittaa annettuun puhelinnumeroon. Ville vastasi: ”Oota hetki, tuli pari muuttujaa, olen just siellä”. Kokeilutunti tuli hikoiltua ja tiesin, että olen koukussa.

CrossFit:ssä minusta parasta on monipuolisuus. Voima, nopeus, liikkuvuus, taito ja kestävyys; kaikkea tarvitaan ja kaikkea treenataan.

Toinen hieno asia on harrastajien erilaisuus. Vaikka CrossFit -kisoja katsoessa silmiinpistävää on tietty kehotyyppi ja -rakenne (jolla optimaalisesti pystyy parhaiten suoriutumaan monipuolisesta lajista), ei harrastajien tarvitse mahtua samaan muottiin. Meidänkin salilta löytyy eri-ikäisiä, -taustaisia ja -näköisiä treenaajia. Ammattitaitoisten valmentajien avustuksella harjoitukset skaalautuvat niin, että samassa ryhmässä voi harjoitella niin vasta-alkaja kuin kokenut konkarikin. Ryhmähenki on suuressa arvossa, kaveria kannustetaan ja uudet otetaan porukkaan mukaan.

CrossFit sopii minulle, olen kilpailuhenkinen ja tavoitehakuinen. Mutta lajista voi yhtälailla nauttia aivan päinvastaisillakin ominaisuuksilla varustettuna. Tärkeintä on pyrkiä olemaan paras versio omasta itsestään! -Chita

Syksyllä 2010 lehteä selatessani, huomasin uuden ja mystisen lajin, crossfit, saapuneen Porvooseen. Itse salihommiin jonkin verran kyllästyneenä, päätin lähteä kokeilemaan uutta lajia. Kokeilutreenin aikana tuuletusikkunasta happea imiessäni ja oksennusta, sekä itkua pidätellessä, kypsyi päätös lähteä lajiin mukaan, eihän karvan alle 40 vuotias voi olla fyysisesti näin huonossa kunnossa (kokeilutreenistä toipuminen vei 3 vrk…). Taisi olla toinen alkeiskurssi, johon lähdin mukaan. Laji vei samantien mukanaan, uskomatonta mitä kaikkea voi vielä vanhempana oppia oikeanlaisessa valmennuksessa.

Edelleen 11 vuotta lajia harrastaneena ja 50 vuotta täyttäneenä pystyy rikkomaan omia ennätyksiään, on minusta mahtavaa ja samaan aikaan ihmeellistä. Lajiin voi tulla mukaan iästä ja fyysisestä koosta huolimatta jokainen, koska kovin ja pahin vastustaja tässä lajissa olet
sinä itse, se ääni pään sisällä, joka väittää,ettet pysty tai osaa tai jaksa tai kenkä hankaa tai juoma on loppu, mitä kaikkea voikaan keksiä. Kaikki pystyy kaikkeen, ainakin skaalattuna, prkle…Tähän loppuun vielä suuret kiitokset Aallon Villelle, joka toi tämän mahtavan lajin Porvooseen ja on jaksanut potkia perseelle epätoivon hetkillä. -Tommi L